Projectes i col·laboracions de la fundació

La Fundació Unió de cooperadors de Mataró, acull, participa i forma part de diferents projectes cooperatius

L’Arxiu Bibliogràfic de la Unió de Cooperadors, Coop Maresme – Ateneu Cooperatiu i Bloc Cooperatiu treballen a Café de Mar en el foment de l’economia social i solidària.

ARXIU / BIBLIOTECA

L’Arxiu/Biblioteca es va iniciar amb la recuperació de la documentació històrica d’Unió de Cooperadors de Mataró que els seus socis havien conservat, així com de l’Arxiu de la Cooperativa de Vivendes Laie. En disposar d’un local al Cafè de Mar, seu de la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró, es va agrupar tota aquesta documentació treballant en la ordenació, classificació i descripció del fons documental i es va començar a formar una biblioteca especialitzada en temes d’economia social, cooperativisme, moviment obrer i història contemporània.

COOP MARESME

La Fundació Unió de Cooperadors de Mataró forma part de Coop Maresme – Ateneu Cooperatiu del Maresme. Aquest té per objectiu esdevenir un pol cooperatiu generador d’espais de trobada, d’atenció, difusió, creació i enfortiment de l’economia cooperativa, social i solidària al Maresme. Per tant, facilitar i visibilitzar tots els recursos de l’economia social i cooperativa de la comarca, i oferir un ampli ventall de serveis integrals de qualitat, com la formació, la difusió o l’assessorament, amb el màxim rigor i professionalitat.

BLOC COOPERATIU

La Fundació Unió de Cooperadors de Mataró va participar en el projecte “Lloguem/Yes We Rent”. Es tracta d’un projecte liderat per l’Ajuntament de Mataró on la nostra Fundació hi participava com a soci junt amb les següents entitats: Diputació de Barcelona, Salesians Sant Jordi-Fundació Jovent, Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) de la Universitat Autònoma de Barcelona, i TecnoCampus Mataró-Maresme.