Programa Marea ocell de foc Fundació unió de Cooperadors de Mataró

Vuit entitats engeguen el programa Marea

Programa Marea d’Ocell de Foc al Maresme per l’acompanyament emocional del jovent de la comarca

El programa MAREA, representa una aliança entre la Fundació Hospital, el Centre de Formació i Prevenció, la Fundació Maresme, La Gûspira, La Sarja, El Molí d’en Puigvert, Salesians Mataró i l’Agència Talaia. Aquest consorci de forces té com a objectiu principal oferir un acompanyament integral al jovent de la comarca, abordant les seves necessitats emocionals, educatives i professionals a través d’una gamma de serveis individuals i col·lectius.

La presentació oficial d’aquest programa va tenir lloc a la Sala d’Actes situada a l’edifici del Cafè de Mar, seu de la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró. En aquesta ocasió, es va destacar el compromís de les entitats participants i es van esbossar els diversos serveis que MAREA posarà a disposició dels joves del Maresme. Des de l’atenció psicològica i psicopedagògica fins a l’orientació en la formació i l’assistència en la inserció laboral, el programa busca abraçar les necessitats diverses d’aquest segment de la població.

Segons Susana López, representant del Centre de Formació i Prevenció, l’absència de direcció és una preocupació compartida entre molts joves, i MAREA s’erigeix com una resposta tangible a aquesta inquietud, oferint orientació i suport adaptat a les necessitats individuals.

A més de les facilitats pràctiques, el programa s’ha compromès a promoure el benestar emocional i la salut mental entre els joves del Maresme. Aquest compromís ha estat reiterat per cooperatives com La Sarja, que destaca la importància de fomentar relacions saludables i oferir un suport mutu.

La presentació de MAREA va comptar amb la participació de Juli Silvestre, director general d’Economia Social, el Tercer Sector i les Cooperatives de la Generalitat de Catalunya, i Isabel García, subdirectora de Treball en la Diversitat i el Tercer Sector de la mateixa institució.

Altres projectes de la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró