Presentació llibre els vincles audaços Fundació Unió de Cooperadors

Presentació del llibre “Els vincles Audaços”

Presentació del llibre “Els vincles Audaços” a càrrec de l’autor Ivan Miró

La Unió de Cooperadors de Mataró organitza la presentació del llibre “Els vincles Audaços”, escrit per Ivan Miró. L’acte tindrà lloc el dimecres 12 de juliol a les 19h a l’Espai Culinari Cafè de Mar, situat al carrer de Santa Rita, número 1, a Mataró.

En aquesta presentació, l’autor compartirà amb els assistents els detalls de la seva última novel·la. “Els vincles Audaços”, una obra que fusiona la realitat sociopolítica més recent amb el convuls període de l’obrerisme i el pistolerisme que va tenir lloc entre 1917 i 1923 a Barcelona.

L’acte serà presentat per la historiadora Margarida Colomer, qui introduirà l’obra i en destacarà els elements més rellevants. Els assistents tindran l’oportunitat de conèixer la història i el context en què es desenvolupa la novel·la, que aborda les relacions humanes en una ciutat afectada per la precarietat, el racisme i l’especulació, però també enaltida pels moviments socials com el “15M”, el 8 de març i l’1 d’octubre.

“Els vincles Audaços” narra, d’una banda, les amistats que s’entrellacen entre la vida i la militància en aquest context complex, i, de l’altra banda, presenta la trajectòria de Francesc Comas i Pagès, conegut com a Paronas, un jove vidrier anarcosindicalista de Sants que va ser deixeble de Peiró i de Seguí. Paronas va protagonitzar, juntament amb altres milers d’anònims, “els anys del somni revolucionari dels humils” en una Barcelona esgarrapada per la lluita de classes, les epidèmies i la carestia. La novel·la qüestiona la distància temporal i emocional entre aquests dos mons aparentment separats: “Tan deslligats estaven, però, uns temps dels altres?”

El llibre “Els vincles Audaços” és publicat per Manifest Llibres, una editorial radical en català que busca combinar la tradició amb les noves aportacions del pensament crític. Amb la convicció que necessitarem tota la intel·ligència per construir l’horitzó que volem, Manifest Llibres ofereix aquesta obra com una contribució a la reflexió i al debat en la societat actual.

L’entrada a l’acte de presentació és gratuïta i oberta a tothom.

Unió de Cooperadors de Mataró
Altres projectes de la Fundació Unió de Cooperadors