Fundacio unio de cooperadors Josep Ros i Serra

Presentació del llibre Josep Ros i Serra

Desvelant els Orígens de la Cooperativa del Vidre: Presentació d’un Nou Llibre Històric a Mataró

El proper dimecres 6 de març, L’Espai Culinari Cafè de Mar serà el lloc de trobada per a la presentació del llibre “Josep Ros i Serra (1879 – 1933): Fundador de la Cooperativa del Vidre en el Mataró obrer i cooperativista”, escrit per la historiadora Margarida Colomer i Rovira.

Una Mirada Profunda a la Figura de Josep Ros i Serra

El llibre ens submergeix en la vida de Josep Ros i Serra, una figura clau en el moviment obrer i cooperatiu de Mataró. A través de meticuloses investigacions, Colomer revela els detalls de la seva vida i els seus ideals, explorant també la seva relació amb altres protagonistes com Joan Peiró i Belis, dirigent anarcosindicalista que va trobar refugi en aquesta ciutat en temps de persecució.

Margarida Colomer i Rovira, nascuda el 1944 a Vilassar de Mar i resident actualment a Argentona, és una figura destacada en l’àmbit de la història local del Maresme. Amb una extensa carrera com a professora de ciències socials i historiadora, Colomer s’ha dedicat a explorar els diversos aspectes de la història contemporània de la comarca. El seu treball ha estat reconegut amb el Premi Memorial Estrella Casas i Costa el 2003, atorgat per l’Institut de Ciències Socials d’Educació de la Universitat de Barcelona i la Fundació Estrella Casas i Costa-Manual Parés i Maicas.

El llibre desvetlla els orígens de la Cooperativa del Vidre a través de l’estudi dels moviments obrer i cooperatiu a Mataró durant les primeres dècades del segle XX. A través de testimonis documentals, Colomer reconstrueix els inicis d’aquesta cooperativa, aprofundint en els valors republicans i la lluita sindical que la van configurar.

Aquest projecte ha estat possible gràcies al suport de diverses entitats compromeses amb la difusió de la cultura i la història local, incloent-hi la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró, la Fundació Salvador Seguí, la Unió de Cooperadors de Mataró, la Fundació Ferrer i Guàrdia, el Consell Comarcal del Maresme i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, entre altres.

Presentació del llibre Josep Ros i Serra (1879 – 1933)
Fundador de la Cooperativa del Vidre en el Mataró obrer i cooperativista

a càrrec de Margarida Colomer, Mercè Bosch i Sergi Morales
Espai Culinari Cafè de Mar | Dimecres 6 de març a les 19 h