Fundació Unió de cooperadors presentació llibre

Presentació del llibre “Cartes des de l’exili”

El proper dimecres, 24 de maig, a les 19h, tindrà lloc la presentació del llibre “Cartes des de l’exili: Josep Vicente i Anadón, Atrapat entre dues guerres”. L’acte tindrà lloc a l’Espai Culinari del Cafè de Mar, situat al carrer Santa Rita 1, a Mataró.

El llibre recull les cartes escrites per Josep Vicente i Anadón des de l’exili a la seva família. Josep Vicente i Anadón va néixer a Mataró el 1921 i va morir a París el 1945. Als 16 anys, va ser cridat a files a l’agost de 1938. Les cartes reflecteixen les experiències i les dificultats que va enfrontar com a exiliat republicà a França durant la Segona Guerra Mundial, en plena lluita contra el feixisme.

La presentació del llibre estarà a càrrec de les seves autores: Margarida Colomer, Nuri Bonamusa i David Farell. A través de la seva investigació i recopilació de les cartes, han aconseguit donar veu i visibilitat a la vida de Josep Vicente i Anadón, així com a la realitat de tots els exiliats republicans que van haver d’enfrontar les adversitats de l’exili durant aquest període històric.

L’acte està organitzada per la Unió de Cooperadors de Mataró, una entitat compromesa amb la difusió de la cultura i la memòria històrica. La Unió de Cooperadors de Mataró promou activitats que posen en valor la història i la identitat local, així com la divulgació del coneixement.

Presentació del llibre “Cartes des de l’exili: Josep Vicente i Anadón, Atrapat entre dues guerres”.
24 de maig a les 19h
Espai Culinari del Cafè de Mar
Carrer Santa Rita 1
Mataró.

Unió de Cooperadors de Mataró

Altres projectes de la Fundació Unió de Cooperadors