Oficina d'Igualtat de Tracte i No Discriminació fundacio unio de cooperadors de mataró

Oficina d’Igualtat de Tracte i No Discriminació

Presentació dels Serveis de l’Oficina d’Igualtat de Tracte i No Discriminació al Maresme

El passat 18 d’octubre, en la Sala d’Actes del Cafè de Mar de Mataró, es va dur a terme una jornada informativa de transcendència regional: la presentació dels serveis de l’Oficina d’Igualtat de Tracte i No Discriminació, un òrgan creat pel Departament d’Igualtat i Feminismes per implementar la Llei 19/2020 d’Igualtat de Tracte i No-Discriminació.

Aquest organisme, dotat d’un equip multidisciplinari amb professionals del camp jurídic i psicosocial, té com a missió principal gestionar el Servei de Denúncies i Atenció a les Víctimes de Discriminació. A més de rebre les denúncies, es compromet a impulsar els procediments administratius necessaris i, alhora, a proporcionar un acompanyament de qualitat a les persones que han patit situacions de discriminació.

L’esdeveniment va constar de dues sessions diferenciades, la primera dirigida a l’administració pública i el personal tècnic, i la segona adreçada a les diverses entitats de la comarca.

La sessió de la tarda, més específicament destinada a l’administració pública i el personal tècnic, va incloure una presentació de l’Oficina d’Igualtat de Tracte i No Discriminació d’11:00 h a 12:00 h. Posteriorment, es va realitzar una formació introductòria sobre el contingut de la Llei 19/2020 de 12:30 h a 14:00 h. Aquesta part de l’esdeveniment va ser essencial perquè els agents de l’administració coneguessin amb detall les responsabilitats i les eines disponibles per abordar qüestions de discriminació i igualtat de tracte.

La sessió de la tarda, dirigida a les entitats de la comarca, es va desenvolupar de 18:00 h a 19:00 h i va proporcionar una visió general sobre els serveis i les oportunitats que l’Oficina d’Igualtat de Tracte i No Discriminació ofereix a la comunitat, amb l’objectiu de promoure una societat més justa i igualitària.

Aquesta presentació va servir com a punt de partida per a futures col·laboracions i un pas important en la promoció de la igualtat i la prevenció de discriminació al Maresme. La Llei 19/2020 i l’Oficina d’Igualtat de Tracte i No Discriminació es presenten com a eines fonamentals en la construcció d’una societat més inclusiva i respectuosa.

Altres projectes de la Fundació