Fundació Unio de Cooperadors de Mataró Assemblea Catalana per la Transició Ecosocial

Neix l’Assemblea Catalana per la Transició Ecosocial

Una nova iniciativa veu la llum a Catalunya amb l’objectiu de promoure una transició ecosocial justa, democràtica i ecofeminista. L’Assemblea Catalana per la Transició Ecosocial es constituirà el proper 6 de juliol a Barcelona i espera convertir-se en una plataforma de coordinació i influència per als diferents actors implicats en aquesta transformació necessària.

Aquesta assemblea neix com a resultat d’un procés de reflexió dut a terme pels col·lectius i entitats que van impulsar el Fòrum per la Transició Ecosocial, un esdeveniment celebrat el febrer passat que va reunir a més de 500 persones interessades en la construcció d’un model socioeconòmic sostenible i respectuós amb el medi ambient.

L’Assemblea Catalana per la Transició Ecosocial té cinc grans objectius que guiaran la seva tasca. En primer lloc, buscarà ser una eina d’articulació i coordinació entre els diferents agents implicats en la transició ecosocial. A més, pretén generar un espai de diàleg, reflexió i aprenentatge col·lectiu, on es puguin compartir coneixements i experiències en matèria de sostenibilitat i justícia social.

D’altra banda, l’Assemblea aspira a ser un agent d’incidència pública, promovent polítiques i accions que fomentin la transició ecosocial. A través de la mobilització ciutadana i de la pressió política, pretén influir en les decisions que es prenen en àmbits com l’energia, el transport, l’agricultura o el consum responsable.

Finalment, l’Assemblea Catalana per la Transició Ecosocial té com a objectiu fomentar la perspectiva ecofeminista en tots els àmbits de la transició ecosocial. Reconeixent la interseccionalitat entre les desigualtats de gènere i les desigualtats socials i ambientals, es busca construir un model de societat que tingui en compte la diversitat i promogui l’equitat de gènere.

La constitució de l’Assemblea tindrà lloc el dijous 6 de juliol a la Nau Bostik, situada al carrer Ferran Turné, 1-11 de Barcelona. L’esdeveniment s’estendrà des de les 17 hores fins a les 20:30 hores i estarà obert a totes les persones interessades en participar en aquest moviment de transformació ecosocial.

Per tal d’organitzar adequadament l’esdeveniment, s’ha habilitat un formulari d’inscripció per aquelles persones que vulguin assistir. El formulari es troba disponible a través d’aquest enllaç: https://liberaforms.plataformess.org/constitucioassembleatransicioecosocial

Trobareu més informació a futursimpossibles.org/forum/

Altres projectes de la Fundació Unió de Cooperadors