Setmana de l'economia social i solidària Fundació unió de cooperadors de Mataró

Mataró celebra la Setmana de l’Economia Social i Solidària

La Setmana de l’Economia Social i Solidària es concep com una oportunitat i un espai de trobada entre les entitats i la ciutadania, per compartir experiències i inquietuds, i sobretot, mostrar la vitalitat de l’economia cooperativa a la ciutat. Amb una vintena d’activitats, incloent sessions formatives, debats i actes lúdics, es pretén destacar els valors d’aquesta altra manera de fer economia, que busca respondre a les necessitats de les persones i del nostre ecosistema.

Del 27 de juny a l’1 de juliol, es duran a terme una vintena d’activitats, com taules rodones, tallers, sessions de formació i activitats lúdiques.

Els actes començaran el dia 27 de juny amb la presentació del recull centrat en l’Economia Social i Solidària realitzat per les biblioteques municipals del Maresme. L’acte institucional, que marcarà l’inici de la Setmana, tindrà lloc el 29 de juny a la tarda i comptarà amb la presència de membres representants de la Taula Transversal per l’ESS. Durant l’acte, el periodista Pere Rusiñol parlarà sobre com les entitats d’ESS poden contribuir a reduir l’impacte de l’emergència climàtica, seguit d’un debat.

El nucli dels actes es concentrarà el divendres 30 de juny i sobretot el dissabte 1 de juliol, en què se celebra el Dia Internacional de les Cooperatives. Entre les activitats destaquen una ruta pel cooperativisme històric de la ciutat, un taller de cuina ecològica comunitària, l’actuació del Circ Bombeta i del grup Roba Estesa, tots ells agents vinculats a l’Economia Social i Solidària del territori, que amb la seva tasca donen suport i contribueixen al benestar de la societat en conjunt.

Setmana de l'Economia Social i Solidària Fundació Unio de Cooperadors

La Setmana és organitzada per la Taula de l’Economia Social i Solidària de Mataró, integrada per 33 entitats de la ciutat, i s’ha convertit en un espai de debat, reflexió i governança impulsat pel Pla Estratègic de l’Economia Social i Solidària de Mataró, aprovat per l’Ajuntament de Mataró.

Aquesta iniciativa, juntament amb altres activitats i projectes vinculats a l’Economia Social i Solidària que es promouen i desenvolupen al llarg de l’any a la nostra ciutat, contribueixen a reafirmar el posicionament de Mataró com un municipi referent en aquest àmbit.

Totes les activitats de la Setmana ESS

Altres projectes de la Fundació Unió de Cooperadors