Cafè de Mar

Éxit en la presentació del llibre sobre Josep Ros i Serra

La nit del dimecres 6 de març es va presentar el llibre “Josep Ros i Serra (1879 – 1933): Fundador de la Cooperativa del Vidre en el Mataró obrer i cooperativista”, escrit per la reconeguda historiadora Margarida Colomer i Rovira, a un Espai Culinari del Cafè de Mar ple de gom a gom. La xerrada va ser una immersió en la vida i l’obra d’aquesta figura emblemàtica del moviment obrer i cooperatiu de la ciutat.

La presentació va obrir amb la benvinguda del regidor Sergi Morales, que va donar pas a Margarida Colomer. La historiadora va desplegar amb habilitat els detalls de la vida de Ros i Serra, revelant el seu compromís amb els valors republicans i la lluita sindical que van donar vida a la Cooperativa del Vidre. A través d’anècdotes i testimonis documentals, Colomer va oferir una visió completa i detallada del context històric en què es va gestar aquesta entitat, subratllant la importància dels moviments obrer i cooperatiu en la Mataró del segle XX.

La presentació també va comptar amb la participació de Mercè Bosch.

L’esdeveniment va ser possible gràcies al suport de diverses entitats compromeses amb la difusió de la cultura i la història local, demostrant la importància del treball col·lectiu en la preservació i la valoració del nostre patrimoni cultural.