Fundació unio de cooperadors subvencio acol

La FUCM reforça el seu compromís amb la inclusió social

La Fundació Unió de Cooperadors de Mataró, en col·laboració amb el colectivo Micaela, ha incorporat com a nova treballadora a l’Ivonne Lara gràcies a la subvenció ACOL del Servei Català de Col·locació (SOC). Aquesta iniciativa reforça el compromís de la fundació amb la inclusió social.

Ivonne Lara assumirà responsabilitats de consergeria i administració a l’emblemàtic edifici del cafè de Mar, un equipament dedicat a donar suport a iniciatives relacionades amb l’economia social i solidària a Mataró.

Les subvencions ACOL tenen com a objectiu ajudar a col·lectius especialment desprotegits i en risc d’exclusió social, com les persones immigrades en situació administrativa irregular. Aquest programa permet a aquelles persones que compleixin els requisits establerts subscriure un contracte de treball i contribuir a la seva inserció sociolaboral.

El SOC subvenciona contractes de treball de 12 mesos a jornada completa i, de manera opcional, ofereix hores d’acompanyament a les entitats participants. Aquestes hores tenen com a objectiu donar suport, dirigir i guiar a les persones contractades per facilitar una millor adaptació al lloc de treball i un reforç competencial.

El colectivo Micaela, un grup de dones immigrades treballadores de la llar i les cures a la Comarca del Maresme, celebra aquesta iniciativa com una oportunitat de reivindicar la importància del seu treball en el sosteniment de la societat. A través de l’autoorganització, busquen proporcionar a totes les dones treballadores les eines necessàries per defensar-se d’un sistema patriarcal.

La Fundació Unió de Cooperadors de Mataró espera que aquesta nova incorporació reafirmi la importància de la diversitat i la inclusió en el teixit social i laboral de la ciutat.