Noi del sucre Fundació Unió de Cooperadors

Homenatge a Salvador Seguí, el Noi del Sucre


Centenari del seu Tràgic Assassinat (1923-2023)
El Café de Mar de Mataró esdevé l’escenari de l’homenatge al Noi del Sucre, Salvador Seguí i Rubinat, mitjançant un apassionant cicle de cinema i llibres. Presentat per Joaquín Ortín de la Fundació Salvador Seguí, l’esdeveniment destaca el centenari del seu assassinat, recordant la influència decisiva d’aquest anarcosindicalista en les primeres dècades del segle XX.


L’acte inaugural, programat per al 10 de gener a les 19h a la Sala d’Actes del Café de Mar, presenta el documental “Salvador Seguí: Història d’un Anarcosindicalista”, dirigit per Gonzalo Mateos Benito. La projecció, amb una durada de 71 minuts, explora la vida personal de Seguí i la seva connexió amb la CNT (Confederació Nacional del Treball). L’entrada és gratuïta, convidant a la comunitat a participar en aquesta vetllada commemorativa.


El documental destaca els moments crucials de la vida de Salvador Seguí, posant un especial accent en la seva participació clau en la Vaga de la Canadenca i la conquista de la jornada laboral de vuit hores al 1919. Amb el suport de testimonis com Teresa Abelló, Dolors Marín i altres, el film ofereix una immersió en les aportacions de Seguí tant a l’organització sindical com a la seva visió teòrica.
La sinopsi argumental revela un recorregut profund per les reflexions de Seguí sobre temes com el sindicalisme, l’anarquisme, la formació del proletariat i les aliances obreres. El documental no només il·lumina els esdeveniments clau de la seva època, com la Primera Guerra Mundial i la Revolució Russa, sinó també el clima social marcat pel pistolerisme.


Produït per Pewmafilms i la Fundació Salvador Seguí, amb el patrocini de la Confederació General del Treball (CGT), aquesta iniciativa cultural no només commemora la figura de Salvador Seguí, sinó que també serveix com a pont cap a una reflexió sobre el seu llegat i la rellevància dels seus principis en la societat contemporània. Una oportunitat per recordar i aprendre de la història d’un home que va deixar una empremta indeleble en la lluita pels drets dels treballadors.

Unió de Cooperadors de Mataró
Altres projectes