èxit de la setmana social i solidària de Mataró Fundació Unió Cooperadors de Mataró

Èxit de de la Setmana de l’Economia Social i Solidària

Taules rodones, tallers, sessions de formació i activitats lúdiques van omplir l’agenda, creant un ambient festiu i inspirador.

El tret de sortida de la Setmana es va donar el 27 de juny amb la presentació d’un recull elaborat per les biblioteques municipals del Maresme, dedicat a l’Economia Social i Solidària. Aquesta iniciativa va servir per posar en valor el coneixement i la importància d’aquesta forma d’economia, que busca un impacte positiu en la societat i el medi ambient.

L’acte institucional que va marcar l’inici de la Setmana es va celebrar el 29 de juny a la tarda, i va comptar amb la presència de representants de la Taula Transversal per l’ESS. Durant aquest acte, el periodista Pere Rusiñol va oferir una interessant xerrada sobre com les entitats d’Economia Social i Solidària poden contribuir a reduir l’impacte de l’emergència climàtica. La seva intervenció va donar peu a un debat enriquidor, en el qual es van compartir experiències i propostes per a un futur més sostenible.

El divendres 30 de juny i, especialment, el dissabte 1 de juliol, el focus es va centrar en una sèrie d’activitats que van captivar l’atenció del públic. Una ruta pel cooperativisme històric de la ciutat va permetre als participants conèixer de prop la riquesa i l’impacte de les cooperatives en el desenvolupament local. A més, es va dur a terme un taller de cuina ecològica comunitària, en el qual els assistents van aprendre a preparar plats saludables i sostenibles utilitzant ingredients locals i de proximitat. L’Actuació del Circ Bombeta i del grup musical Roba Estesa van captivar a grans i petits, aportant alegria i diversió a la Setmana.

L’Èxit de la Setmana de l’Economia Social i Solidària va ser un reflex del compromís de la comunitat local per promoure un model econòmic més just, sostenible i equitatiu.

Altres projectes de la Fundació Unió de Cooperadors
Setmana de l’Economia Social i Solidària