Cafè de Mar

El Cafè de Mar exposa L’habitatge cooperatiu en cessió d’ús

El Cafè de Mar de Mataró ha obert les seves portes a una exposició sobre  l’habitatge cooperatiu en cessió d’ús. Aquesta mostra, que es podrà visitar fins al 28 de març, ens submergeix en un món de col·laboració i comunitat, oferint una visió profunda dels 19 projectes actius d’habitatge cooperatiu a Barcelona.

La singularitat d’aquesta modalitat residencial radica en la seva propietat col·lectiva i en el dret d’ús indefinit que les persones associades de la cooperativa tenen sobre un dels habitatges. Contràriament als models convencionals, l’habitatge cooperatiu promou la vida comunitària i el suport mutu, generant un impacte positiu a l’entorn on s’ubica.

A través d’aquesta exposició, els visitants podran entendre els criteris bàsics d’aquesta forma innovadora d’habitatge, que, gràcies al seu caràcter sense ànim de lucre i a la gestió autònoma de les sòcies, esdevé més accessible, estable i inclusiva. A més, la cooperativa ofereix suport en els diferents cicles de vida dels seus membres, lluitant contra la soledat i l’individualisme.

A Mataró, la cooperativa que lidera aquesta iniciativa és Bloc Cooperatiu, nascuda al 2021 dins del marc del projecte Lloguem!, impulsat per l’Ajuntament i finançat pel programa europeu d’Accions Urbanes Innovadores (UIA). Bloc Cooperatiu està al capdavant de la creació de grups per acompanyar-los en el procés de constitució de cooperatives d’habitatge en cessió d’ús. Actualment, ja hi ha tres grups actius, un a La Llàntia, un altre al Centre i un que aposta per un projecte en l’àmbit rural.

L’exposició, cedida per l’Institut Municipal d’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona en col·laboració amb la Fundació La Dinamo, no es limita a una única parada. Després de la seva estada al Cafè de Mar, viatjarà a diferents centres cívics, concretament al Centre Cívic Molins i al Centre Cívic Cabot i Barba, per permetre que més persones puguin conèixer aquesta forma revolucionària de conviure.

Així doncs, si voleu descobrir més sobre l’habitatge cooperatiu en cessió d’ús i com aquest pot transformar la manera de viure en comunitat, no deixeu passar l’oportunitat de visitar aquesta exposició itinerant. Per a més informació, podeu contactar amb Bloc Cooperatiu.

Altres projectes de la FUCM