Fundació Unió de Cooperadors de Mataró Dones dins els Grups Autonoms de la Transacció

Dones als Grups Autònoms de la Transacció

El proper dimecres 14 de juny, a les 19h, el Café de Mar de Mataró acollirà la presentació del llibre “Aproximació al paper de les dones dins els Grups Autònoms de la Transacció: Testimonis per a la reflexió i la memòria” de l’autora Irene Cardona Curcó. Publicat per l’editorial Descontrol l’any 2016, aquest treball representa una primera aproximació a l’estudi de l’experiència de les dones que van participar en la lluita dels Grups Autònoms llibertaris durant l’època de la Transacció democràtica.

Amb una perspectiva fonamentada en l’epistemologia feminista, la recerca se centra en la recopilació dels testimonis de dones que fins ara no havien tingut l’oportunitat de compartir el seu discurs o reflexionar sobre les seves vivències. Aquest enfocament implica una clara voluntat de reconeixement de les violències que han hagut de patir, però sobretot de la seva lluita, les resistències que han afrontat i la seva notable contribució a la història.

Aquesta presentació és fruit d’una iniciativa conjunta de l’Arxiu/Biblioteca de la Unió de Cooperadors de Mataró i la Fundació Unió de cooperadors de Mataró, dues entitats compromeses amb la preservació i difusió de la memòria històrica, així com amb la promoció dels drets de les dones. Amb aquest esdeveniment, es busca donar visibilitat a una veu sovint silenciada i reconèixer la seva contribució fonamental en la lluita per la igualtat i la justícia social.

El Café de Mar, situat al carrer Santa Rita 1 de Mataró, serà l’escenari d’aquesta trobada. Una oportunitat única per escoltar de primera mà els testimonis i les vivències de les dones que van participar activament en els Grups Autònoms llibertaris.

Altres projectes de la Fundació Unió de Cooperadors

Presnetació del llibre “Aproximació al paper de les dones dins els Grups Autònoms de la Transacció: Testimonis per a la reflexió i la memòria”
Dimecres 14 de juny
19h
Café de Mar de Mataró