Feminismes Dona i revolta social Persepolis Unio de cooperadors Mataró

“Feminisme/s: Dona i revolta social” presenta “Persepolis”

El Cicle de cinema “Feminisme/s: Dona i revolta social” continua amb una nova projecció de cinema. En aquesta ocasió, es presentarà la pel·lícula “Persepolis”, el proper 31 de maig, dimecres, a les 19h al Café de Mar, situat al carrer Santa Rita 1, Mataró.

“Persepolis”, estrenada el 2007 a França, és una pel·lícula d’animació dirigida per Marjane Satrapi i Vincent Paronnaud. Amb una durada de 95 minuts, la pel·lícula és un drama que narra la història de Marjane Satrapi, una nena iraniana que viu la presa de control del seu país pels fonamentalistes. A mesura que creix, Marji s’enfronta a les injustícies i es rebel·la contra elles. Per protegir-la, els seus pares decideixen enviar-la a estudiar a Viena, però aquest canvi li suposarà nous problemes al trobar-se amb una cultura totalment diferent de la seva.

Marjane Satrapi, nascuda a Rasht (Iran) el 1969, és una artista polifacètica destacada com a dibuixant, guionista i directora de cinema. Entre les seves obres destaquen títols com “Pollo con ciruelas”, “The voices” i “Madame Curie”. Vincent Paronnaud, dibuixant i cineasta nascut a La Rochelle (França) el 1970, és el seu col·laborador en aquesta pel·lícula que va guanyar el Premi del Jurat al Festival de Cannes i dos Premis Cesar com a Millor Òpera Prima i Millor Guió Adaptat.

Aquest cicle de cinema és organitzat per la Unió de Cooperadors de Mataró, amb l’objectiu de promoure la reflexió i el debat sobre temàtiques de gènere i la seva relació amb els moviments socials i revoltes. És una oportunitat per aprofundir en la comprensió del paper de la dona en la societat i les seves lluites per la igualtat i la justícia.

Per obtenir més informació sobre el cicle de cinema “Feminisme/s: Dona i revolta social” i altres activitats organitzades per la Unió de Cooperadors de Mataró, podeu visitar el lloc web www.uniocoopmataro.cat.

Altres projectes de la Fundació Unió de Cooperadors

“Feminisme/s: Dona i revolta social” presenta “Persepolis”
Dimecres 31 de maig
a les 19h al Café de Mar
Carrer Santa Rita 1, Mataró.

Feminismes Dona i revolta social Persepolis Unio de cooperadors Mataró