Fundació Unió de cooperadors Pepa Maca 2023

La cooperativa Sarja guanyadora del Pepa Maca 2023

El passat 8 de juny, el Centre Cultural Calisay d’Arenys de Mar es va convertir en l’epicentre de la Nit del Cooperativisme organitzada per Coop Maresme. Aquest esdeveniment tenia com a finalitat promoure i reconèixer els valors i l’essència del cooperativisme, així com destacar el compromís amb la transformació social a través de la cooperació.

Un dels moments més destacats de la nit va ser l’entrega de l’Ajut Pepa Maca 2023. Aquest premi té com a objectiu impulsar la creació de nous projectes cooperatius a la comarca del Maresme i brindar-los suport en el procés de constitució. L’Ajut Pepa Maca és un homenatge a la memòria de Pepeta Agramunt i Costa, coneguda com a ‘Pepa Maca’, una treballadora del sector tèxtil i sindicalista de la CNT que va destacar pel seu coratge i compromís amb els ideals obreristes, lluitant per un salari just i digne.

Isabel García, subdirectora de la Direcció General d’Economia Social i Solidària, el Tercer Sector i les Cooperatives., va prendre la paraula per ressaltar la importància de les cooperatives en l’entramat econòmic i social.

A continuació, es va donar pas a la presentació dels diferents projectes que optaven a l’Ajut Pepa Maca. El primer en pujar a l’escenari va ser Ànima Coop, una cooperativa dedicada a l’atenció domiciliària que aspirava a rebre aquest reconeixement. Després, va ser el torn de la cooperativa integral Coop i volta, seguida de prop per l’editorial Jande i la cooperativa audiovisual El Monocle. Cooptextual i Sarja, dues cooperatives amb orientació cap a la psicologia, també van presentar els seus projectes.

Finalment, es va anunciar el veredicte. Sarja, la cooperativa orientada a la psicologia, es va proclamar com a guanyadora de l’Ajut Pepa Maca 2023.

Altres projectes de la Fundació Unió de Cooperadors