Fundacio Unio de Cooperadors de Mataró Vidre Bufat

Conveni entre la FUCM i l’Associació Vidre Bufat

La Fundació Unió de Cooperadors de Mataró i l’Associació Vidre Bufat han signat un conveni de col·laboració per donar difusió a la rica història del sector vidrier de Mataró, amb un interès particular en la societat cooperativa Cristalleries de Mataró.

Amb la finalitat d’impulsar la recuperació de les arrels vidrieres de la ciutat, aquest conveni estableix una sèrie d’objectius ambiciosos que abasten activitats diverses. Ambdues entitats s’han compromès a organitzar conferències, exposicions d’artesans, demostracions de vidre bufat al carrer, participar en esdeveniments d’economia social, i desenvolupar un projecte pedagògic centrades en la història del Forn del Vidre, entre altres iniciatives. Amb una durada inicial d’un any, el conveni és prorrogable anualment, subjecte a acord entre les dues parts.

El sector vidrier de Mataró té una llarga i prestigiosa història que aquests dos col·lectius volen preservar i compartir amb la comunitat. Amb un interès especial en la cooperativa Cristalleries de Mataró, aquesta iniciativa no només busca conservar el passat sinó també donar vida a aquesta tradició per a les futures generacions. Amb la inclusió d’activitats educatives i participatives, així com la possible creació d’un documental històric, aquest conveni reflecteix el compromís de les dues entitats amb la comunitat mataronina i la voluntat de compartir la riquesa de la seva història.

L’Associació Vidre Bufat, creada el 2017 amb la missió de revifar l’art del vidre, ha mantingut converses amb l’Ajuntament de Mataró per obtenir un espai amb un forn dedicat. Malgrat els esforços, fins ara, no s’ha arribat a cap acord formal. Amb aquest conveni, l’associació ha decidit col·laborar amb el col·lectiu de Can Fugarolas, utilitzant provisionalment el pati d’aquest espai cultural autogestionat per a les seves activitats fins que s’estableixi una solució amb l’Ajuntament.

Contacte Associació Vidre Bufat
Fundació Unió de Cooperadors de Mataró