Cicle Feminisme/s Dona i revolta social: Última sessió de cinema Fundació Unió de cooperadors

Cicle Feminisme/s Dona i revolta social: Última sessió de cinema

El Cicle Feminisme/s Dona i revolta social, una iniciativa de la Unió de Cooperadors de Mataró i la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró, que ha estat promoguda per difondre i celebrar la importància del feminisme en la transformació de la societat, ha ofert una selecció de pel·lícules significatives que posen de manifest les veus de les dones i els seus valents actes de resistència.

El proper dimecres, 28 de juny, a les 19h, tindrà lloc l’última sessió de cinema d’aquest cicle en el Cafè de Mar (Sala gran) de Mataró. En aquesta ocasió, es projectarà la pel·lícula “Una canta, la otra no” (L’une chante, l’autre pas), dirigida i escrita per Agnes Varda l’any 1977 a França.

La pel·lícula, amb una durada de 115 minuts, és un drama musical que narra la història de Pomme i Suzanne, dues dones amb vides completament diferents. Pomme, una cantant, coneix a Suzanne quan l’ajuda a avortar després d’un embaràs que no pot costejar. Malgrat perdre el contacte, les dues es retroben deu anys més tard. Pomme i Suzanne, malgrat les seves diferències, mantenen una amistat i comparteixen diversos conflictes, afirmant les seves identitats feministes.

Agnes Varda, nascuda a Ixelies (Bèlgica) el 30 de maig de 1928 i morta a París el 29 de març de 2019, va ser una figura destacada de la Nouvelle Vague. A més de ser directora i guionista, Varda també va destacar com a actriu, fotògrafa, editora, professora universitària, activista i artista visual. La seva obra, tant en ficció com en documental, es caracteritza per la seva autenticitat i el seu compromís social.

Cicle Feminisme/s Dona i revolta social: Última sessió de cinema
“Una canta, la otra no” d’Agnes Varda
Data: Dimecres, 28 de juny de 2023
Hora: 19:00h
Lloc: Cafè de Mar (Sala gran), Santa Rita 1, Mataró

Altres projectes de la Fundació Unió de Cooperadors

Cicle Feminisme/s Dona i revolta social: Última sessió de cinema Fundació Unió de Cooperadors