Noi del sucre Fundacio unio de cooperadors de Mataró

Cicle de Cinema i Llibres: Homenatge al Noi del Sucre

El Café de Mar serà l’escenari d’un nou cicle en record del centenari del tràgic assassinat de Salvador Seguí i Rubinat, conegut com el Noi del Sucre, figura emininent de l’anarquisme i l’anarcosindicalisme del segle XX. Aquesta celebració destaca la seva influència no només entre les classes populars catalanes, sinó també entre els seus enemics declarats: la patronal i els aparells de l’Estat.

El cicle de cinema i llibres, organitzat en diverses dates, destaca dues facetes clau de la vida de Seguí. Les sessions cinematogràfiques presenten pel·lícules com “La verdad sobre el caso Savolta” d’Antonio Drove, mentre que les presentacions literàries inclouen “Història d’un anarcosindicalista” de Gonzalo Mateos Benito i “Nubes negras” d’Antonio Raya Rosas, ampliant així la comprensió del llegat de Seguí.

Acompanyant aquestes activitats, l’exposició “L’univers de Salvador Seguí, el Noi del Sucre” ofereix una visió detallada de la vida i època del personatge. Dividida en 12 panells, l’exposició abasta temes com la vaga de la Canadenca, la participació en comicis, la presència a la premsa i les amistats influents. L’edició és a càrrec de la Fundació Salvador Seguí, amb el comissariat de Cristina Escrivà Moscardó i Rafael Maestre Marín.

L’Arxiu/Biblioteca de la Unió de Cooperadors de Mataró, coorganitzadora de l’esdeveniment, destaca la seva tasca en la preservació de més de 5000 llibres especialitzats, a més de documents històrics i fotografies. Fundada el 2015, l’arxiu ofereix serveis de consulta i préstec, contribuint al coneixement de temes com economia social, cooperativisme i moviment obrer.

Aquest cicle, realitzat amb la col·laboració de diverses entitats i institucions, consolida la memòria de Salvador Seguí com un patrimoni cultural viu i una inspiració per a la comprensió crítica del passat i la construcció d’un futur més just.

Programa d’Activitats:

Cicle de Cinema i llibres
Homenatge a Salvador Seguí, El noi del sucre
Centenari del seu assassinat 1923 – 2023

Cinema:
“Salvador Seguí: Història d’un Anarcosindicalista” de Gonzalo Mateos Benito.
10 gener. 19h – Sala d’actes del Café de Mar

Presentación Literària:
“Salvador Seguí Rubinat: El Noi del Sucre” Antologia.
24 gener. 19h – Espai Culinari del Café de Mar

Presentación Literària:
“Nubes Negras” d’Antonio Raya Rosas.
7 febrer. 19h – Espai Culinari del Café de Mar

Cinema:
“La Verdad sobre el Caso Savolta” d’Antonio Drove.
21 febrer. 19h – Sala d’actes del Café de Mar

Unió de Cooperadors de Mataró
Altres projectes