Espai de cotreball Cafè de Mar Fundació Unió de Cooperadors de Mataró

Cafè de Mar treballa en un futur espai de cotreball

El passat 13 de desembre es van donar les primeres passes cap a la creació d’un nou espai de cotreball al Cafè de Mar, en una primera trobada entre els membres del grup impulsor i les entitats actualment residents al Cafè de Mar. Aquesta iniciativa, impulsada per la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró (FUCM) juntament amb altres col·laboradors, busca establir-se com un Pol Cooperatiu, gràcies a una subvenció del projecte Singulars.

El projecte està sent coordinat per un grup impulsor, format per la directora de la FUCM, la coordinadora i la tècnica d’intercooperació de Coop Maresme – Ateneu Cooperatiu del Maresme, així com dues tècniques contractades mitjançant la subvenció.

Missió de l’Espai de Cotreball:
L’objectiu principal d’aquest nou espai és esdevenir un referent cooperatiu a Mataró. Amb la missió de proporcionar recursos i suport per impulsar iniciatives socioempresarials i sociocomunitàries dins de l’Economia Social i Solidària, aquest espai aspira a ser un motor de creixement per a les cooperatives locals. El projecte preveu, en la seva primera fase, establir dinàmiques col·lectives i espais compartits abans de desenvolupar el Pol Cooperatiu del Cafè de Mar. Aquesta seqüència respon a la necessitat de consolidar la comunitat cooperativa local.

Participació Activa de les Entitats Residents:
En la primera reunió van participar representants de les entitats actualment presents al Cafè de Mar, com La Unió de Cooperadors de Mataró, L’Esberla, Coopit, Cooperativa Micaela, Associació Aiguamoll, Human CTA, El Monocle, l’Ariet, Bloc Cooperatiu, Coop Maresme i la Fundació Unió de Cooperadors.

Després d’una presentació a càrrec de les tècniques del projecte, s’han creat diversos grups de treball per fomentar la participació i recollir propostes pel futur espai de cotreball. Aquesta metodologia participativa és clau per assegurar que les necessitats i les expectatives de les entitats involucrades siguin tingudes en compte de manera integral.

Amb aquesta iniciativa, Mataró pot veure com la seva escena cooperativa es consolida i evoluciona cap a un futur més sostenible i col·laboratiu. El Cafè de Mar es posiciona com un motor d’innovació social i econòmica, amb el potencial d’influir positivament en la comunitat local i més enllà.

Fundació Unió de Cooperadors de Mataró
Coop Maresme