Bloc Cooperatiu rep el premi Compromís Metropolità Fundació Unió de Cooperadors

Bloc Cooperatiu rep el premi Compromís Metropolità

El projecte “Lloguem! Yes, we rent!” i la cooperativa Bloc Cooperatiu han estat premiats en la I edició dels Premis Compromís Metropolità, pel seu compromís en la transformació del mercat d’habitatges de Mataró.

Els Premis Compromís Metropolità són una iniciativa del Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB), que té com a objectiu destacar programes que concorden amb els principis i objectius del Compromís Metropolità 2030. Aquest pla estratègic és una iniciativa orientada a impulsar la prosperitat a través de la innovació i la reducció de desigualtats.

“Lloguem! Yes, we rent!” és una iniciativa transformadora que busca redefinir el mercat de lloguer mitjançant solucions cooperatives i socials. Amb el suport del programa europeu Accions Urbanes Innovadores i col·laboració amb diverses entitats, incloent-hi la Fundació Unió de Cooperadors de Mataró, el projecte s’enfronta als desafiaments del mercat d’habitatge de Mataró, caracteritzat per la desregulació i la manca d’oferta d’habitatge públic.

El projecte ha aconseguit incorporar amb èxit 61 habitatges i ha contribuït a la creació de la primera cooperativa de llogateres de Catalunya, el Bloc Cooperatiu. A través de principis com la creació de vincles comunitaris i una relació positiva entre propietaris i llogaters, aquesta cooperativa busca transformar el mercat de l’habitatge amb solucions innovadores.

El reconeixement als Premis Compromís Metropolità destaca l’èxit dels projectes que promouen la col·laboració multiactor i aborden qüestions crítiques pel desenvolupament metropolità. A més del projecte “Lloguem! Yes, we rent!”, altres iniciatives com la plataforma “Apropa cultura” i el projecte “Vallès Circular” han estat guardonats en categories com “Dimensió metropolitana” i “Aliances estratègiques”.

Web Bloc Cooperatiu

Altres projectes de la Fundació Unió de Cooperadors