cafè de mar bloc cooperatiu premis mes

Bloc Cooperatiu rep el guardó dels Premis MÉS Mataró

La tercera edició dels Premis MÉS Mataró-Empresa-Societat ha reconegut la cooperativa Bloc Cooperatiu per la seva innovadora iniciativa en el sector de l’habitatge. Aquest premi destaca les empreses i professionals autònoms que integren polítiques de responsabilitat social, promouen bones pràctiques i contribueixen al desenvolupament socioeconòmic responsable de Mataró.

Un esdeveniment amb presència destacada
La cerimònia de lliurament dels premis, celebrada el 15 de maig de 2024 al Cafè Nou, va comptar amb la participació de representants del món sindical, empresarial, econòmic, polític i associatiu de la ciutat. La benvinguda va ser a càrrec del president del Consell Econòmic i Social de Mataró, Sergi Morales, mentre que l’alcalde, David Bote, va ser l’encarregat de clausurar l’acte. Aquest any, l’economista i expert en biofísica Alberto Garzón va oferir una ponència sobre el “Consum conscient: cap a una societat més sostenible”, que també es va transmetre en directe a través del canal de YouTube de l’Ajuntament.

Bloc Cooperatiu: una aposta per l’habitatge comunitari
Bloc Cooperatiu, SCCL, ha estat guardonat en la categoria de petita i microempresa. Aquesta cooperativa es dedica a transformar el mercat de l’habitatge oferint solucions comunitàries i cooperatives, una alternativa necessària en un context on l’accés a l’habitatge esdevé cada cop més difícil. La seva tasca se centra en crear models d’habitatge que promouen la solidaritat i la col·laboració entre els seus membres, fomentant així una comunitat més cohesionada i sostenible.

Els finalistes d’aquesta categoria han estat Excavacions Iluro, SL, una empresa de construcció compromesa amb la responsabilitat social en els àmbits social, mediambiental i econòmic, i Innolarva, SCCL, un projecte que utilitza larves per transformar residus orgànics en productes de valor, contribuint així a la regeneració de sòls agrícoles i a la gestió sostenible de residus.

Altres premiats
En la categoria d’empresa gran i mitjana, el premi ha estat per a Ecoarrels, SL, una empresa de gestió de menjadors escolars que aposta per la qualitat de la matèria primera, l’economia circular i el consum de productes de proximitat. El finalista ha estat Abacus, SCCL, una cooperativa referent en l’àmbit de l’educació, la cultura i el lleure.

El premi al professional autònom ha estat per a Joan Riera Serra de Gayeta, amb l’empresa Moments de fusta, que dissenya i produeix complements, obsequis i mobiliari a partir de fustes reaprofitades i noves amb certificat de sostenibilitat forestal. Els finalistes han estat Daniel Verge de 4Eco Mataró, una botiga de productes de neteja i higiene personal ecològics, i Victor Melero Gordaliza de Coera Brand, un projecte de moda sostenible que produeix sabates i accessoris amb materials reciclats.

Un impuls a la responsabilitat social
Els guanyadors han obtingut una dotació econòmica de 2.000 €, així com el reconeixement del Consell Econòmic i Social i de l’Ajuntament de Mataró. A més, han rebut suport per a la promoció i presència als mitjans, i un trofeu dissenyat i produït per la incubadora d’impressió additiva 3D (ThinkIn 3D) del TecnoCampus.

Els Premis MÉS Mataró-Empresa-Societat, impulsats pel Consell Econòmic i Social de Mataró amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, tenen com a objectiu promoure la integració de les polítiques de responsabilitat social en les iniciatives empresarials i contribuir al desenvolupament socioeconòmic responsable de Mataró. Aquests premis són una mostra clara de com les empreses poden ser agents de canvi positiu, fomentant bones pràctiques que poden servir de referència per incentivar la transferibilitat i la intercooperació.

Amb aquest guardó, Bloc Cooperatiu reafirma el seu compromís amb un model d’habitatge més just i accessible, demostrant que és possible combinar l’èxit empresarial amb la responsabilitat social i el bé comú.

Altres projectes