Activitats setmana ESS Fundació Unio Cooperadors Mataró

Activitats de la Setmana ESS

Mataró organitza la Setmana d’Economia Social i Solidària del 27 de juny al 1 de juliol, per destacar les iniciatives cooperatives i solidàries de la localitat. Durant aquests cinc dies, es duran a terme diverses activitats adreçades a tots els públics, oferint la oportunitat per conèixer i participar en iniciatives que promouen la cooperació, la sostenibilitat i la inclusió.

Activitats de la Setmana ESS

La jornada de dimarts 27 de juny començarà amb la presentació de “Reculls 2023: L’Economia Social i Solidària a les Biblioteques Municipals del Maresme” a la Sala d’actes del Cafè de Mar a les 19:00 h. Aquesta edició explora l’ESS com a punt de cooperació i coordinació conjunta.

A les 18:00 h del dimecres 28 de juny, a l’Espai Mataró Connecta, es realitzarà una explicació dirigida a empreses i entitats sobre com crear Comunitats energètiques. A continuació, a les 19:00 h, es projectarà la pel·lícula “Una canta la otra no” al Cafè de Mar, seguida d’un col·loqui sobre els temes abordats.

Dijous 29 de juny es celebrarà un acte institucional de la Setmana d’Economia Social i Solidària al Cafè de Mar a les 19:00 h, que comptarà amb la participació del grup motor de la Taula de Suport a l’ESS. A continuació, tindrà lloc una ponència inaugural a càrrec de Pere Rusiñol, periodista de la revista “Alternativas económicas”, sobre com les entitats d’ESS poden reduir el seu impacte enfront de l’emergència climàtica.

Al Servei d’Ocupació de Mataró, a les 9:30 h del divendres 30 de juny, es durà a terme un taller sobre com emprendre un negoci des del model cooperatiu. A les 10:00 h, a Can Fugarolas, es realitzarà una activitat infantil per descobrir l’hort urbà i aprendre sobre l’agricultura urbana i la sostenibilitat. A les 18:00 h, al Cafè Nou, tindrà lloc una taula rodona sobre la inclusió a la cultura, i a les 19:00 h, a la Plaça d’Isla Cristina, es durà a terme una altra taula rodona centrada en l’habitatge cooperatiu. A la nit, al Pati del Cafè Nou, es realitzarà una nit d’arts escèniques per donar suport al talent amateur i emergent de la zona.

I l’última jornada, dissabte 1 de juliol, es realitzarà una ruta del cooperativisme històric per conèixer els edificis emblemàtics relacionats amb aquesta temàtica a les 10:00 h. A les 11:00 h, a la Plaça de Santa Anna, es durà a terme un taller de pintura infantil amb tintes d’aliments. A les 12:00 h, a la mateixa plaça, hi haurà una sessió de conta contes infantils amb valors cooperatius. A les 13:00 h, es realitzarà una actuació musical del grup “Roba estesa” que fusiona diferents estils musicals. A la tarda, hi haurà més activitats com un col·loqui sobre cultura transformadora, un espectacle circense inclusiu i un concert de gospel a càrrec del cor de gospel de Mataró, Gospelsons.

Aquesta Setmana d’Economia Social i Solidària de Mataró ofereix una gran varietat d’activitats per a tots els gustos i edats. És una oportunitat per conèixer i participar en iniciatives que promouen la cooperació, la sostenibilitat i la inclusió, valors fonamentals de l’ESS. No deixeu escapar aquesta ocasió de descoberta i aprenentatge.

Totes les activitats de la Setmana ESS

Altres projectes de la Fundació Unió de Cooperadors